Fazolka co neporoste až do nebe

Fazolky mungo jsou zdrojem skutečného přírodního bohatství. A to nemluvě o jejich klíčcích, které jsou skutečně dobré a přitom dostatečně výživné. Obsahují především cenný zdroj bílkovin, které si tělo jinak musí vytvářet samo a získávat je z přijímané potravy. Problém je, že naše strava není zase až tak kvalitní, aby z ní zpracovaly všechny potřebné látky, proto mu můžeme přírodní poklad přinést rovnou hotový. Klíčky jsou snadno stravitelné, tudíž na zpracování nepotřebujeme vynaložit mnoho energie, spíš naopak. Veškeré důležité živiny nám tu energii budou dodávat zpět. I naše fazolky udělají velký zázračný postup přes noc, ale do nebe rozhodně nevyrostou. Také je pravdou, že bude lepší si je držet v malých výhoncích, protože jen zde jsou nejchutnější a také nejvýživnější a přece jenom zdraví si za peníze nekoupíme, tak proč chtít pojídat nechutné, silné a velké výhonky.

mungo

Do klíčení se může pustit každý

Především nikdy nepoužíváme mořená semena, která jsou určená pro výsev na venkovní záhony. Tady pro začátek musíme zabrousit do jiných vod. Obchůdky se zdravou výživou nám ale poskytnou přesně to, co budeme potřebovat. Také bychom se měli vyhnout klasickým ledvinovitým fazolím, které jsou v syrovém stavu až škodlivé pro naše tělo. Nedají se strávit a mohou způsobit i závažné zdravotní potíže. Oproti tomu odborníci fazole mungo klíčení podporují a doporučují. Není divu, vždyť klíčky jsou zdrojem energie k vývoji nové rostliny a na její růst je třeba množství vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek, bez kterých by se rostlinka nemohla zdravě vyvíjet a následně plodit další fazolky.

mungo gazole

Bohužel tak daleko ji v klíčící nádobě nenecháme dojít a veškerý tento cenný a bohatý zdroj si vezmeme my. Tělo nám za to poděkuje novou energií a jiskrou v oku, jelikož se rázem zlepší náš stav. Odejde únava, tělo najednou pookřeje a my se cítíme jako znovuzrození. Přitom stačí jen tak málo, klíčky jsou připraveny ke konzumaci již během 3-4 dnů. Navíc se dá klíčit i více druhů rostlin a zeleniny, pak je i výběr chutí a možností. A to se rozhodně vyplatí.

About the author /


Related Articles